lørdag 19. juli 2008

Lest ut en bok, og begynt på en ny

Da er jeg ferdig med Khaled Hosseini's "Drageløperen".
En veldig godt fortalt historie, ganske tragisk og melankolsk, er ikke så mye å smile av, men heller ting å få litt våte øyne av. Fengende, bra skildret og interessant å lese om den Afghanske kulturen og Taliban's grusomheter.
Syns boka var veldig god, ikke fantastisk, men absolutt en 5'er.
Omtale:
Året er 1975, og tolv år gamle Amir fra Kabul ønsker å vinne den
årlige drageturneringen og dermed sin fars anerkjennelse. Amirs venn Hassan lover å hjelpe til. Hassan er tjenerens sønn, og tilhører en mindre ansett folkegruppe. Amir misunner likevel hans naturlige mot, og ikke minst hans plass i farens hjerte. På turneringsdagen skjer det noe katastrofalt som gjør at guttene mister kontakten med hverandre. Etter den sovjetiske invasjonen flykter Amir og faren til USA, og først etter mange år vender Amir tilbake til Afghanistan. Kanskje dette er hans sjanse til å gjøre opp for seg. © DnBB AS


Nå har jeg begynt på Kate Mosse's "Sepulchre", den engelske utgaven altså ("Gravkammer" på norsk) og den har jeg gledet meg til lenge, for jeg elsket den forrige boka hun ga ut, "Labyrinten".
Redaksjonelt fra Bokkilden:
To kvinners skjebne knyttes sammen av en flere hundre år gammel hemmelighet. En eventyrlig roman om gjenferd, forbannelser og mystiske tarotkort.

Oktober 1891: Den unge Leonie Vernier og hennes bror Anatole forlater de dunkle gatene i Paris til fordel for et mystisk hus nær Carcassonne, sør i Frankrike. Der, i de tette, mørke skogene, snubler Leonie over et gravkammer. Snart blir hun lokket inn i et hundre år gammelt mysterium som inneholder mord, gjenferd og mystiske tarotkort som har makt over liv og død.

Oktober 2007: Meredith Martin bestemmer seg for å ta en pause fra studiene sine i Paris, der hun leser om komponisten Claude Debussy. Hun reiser sørover og finner hvile på et vakkert hotell i skogene nær Carcassonne. Men det skal bli langt fra fredelig. Hun blir fullstendig oppslukt av stedets historie, spesielt en hendelse som ligger hundre år tilbake i tid, men som fremdeles har sitt klamme grep om stedets befolkning. Snart blir hennes egen skjebne knyttet opp til Leonies. Men det er ikke før hun snubler over en bortgjemt lysning i skogen at hun skjønner at fortidens hemmeligheter er langt fra døde og begravet.
Om forfatteren:
Kate Mosse (f. 1961) er forfatter, kritiker, programleder på BBC og en av grunnleggerne av The Orange Broadband Prize for Fiction. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd med Labyrinten. Gravkammer er den etterlengetde oppfølgeren. Kate Mosse bor med familien i England og Frankrike.
Omtale:
Frankrike. Allehelgensaften, 1897. Ei ung jente, Leonie Vernier, forsvinner sporløst fra Domaine de la Cade utenfor Rennes-les-Bains. Samme natt blir en prest brutalt myrdet i nabolandsbyen. Det eneste som knytter de to hendelsene sammen er musikken som høres i skogen og Tarot-kortet som presten holder. Morderne blir aldri dømt, og Leonie blir aldri funnet. Domanie de la Cade, 2007: Forfatter og musiker Meredith Martin ankommer Domaine de la Cade for å drive undersøkelser rundt komponisten Claude Debussy. Hun blir umiddelbart grepet av Leonies skjebne, og da hun oppdager et skjult gravkammer og begynner å høre musikk i skogen om natta, skjønner hun at den gamle historien ikke er avsluttet. Mot sin vilje kjemper hun snart for å finne Tarot-kortet og løse det gamle mysteriet, uten å bli det neste offeret selv. © DnBB AS

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar