Hest

Jeg og mannen min er lykkelige eiere av to nydelige, fantastiske hester! Og begge er av norske, staute hesteraser og god stamme.


Jarl og Odin i Mai 2011, samt en nabokatt.ODIN
En vakker dølahingst på 3 år, unghest altså, som vi kjøpte som åring. Han heter egentlig Kleppa Borren og er etter Jonsvarten (1. pr.) og Veslelill (2. pr.) og han er en svart og stilig fyr med mye hår :) Odin kan være en temperamentsfull og litt "ypp" og fyrrig type når det skjer noe spennende, men ellers er han rolig og avbalansert som en...eh...dølahest ^^. For tiden jobber vi med lydighet og kommandoer, som skjer ved mønstring på leietur, longering og tømmekjøring. Målet vårt er at han blir en kåret avlshingst, da dølaavl er noe vi vil drive med og Odin har bra stamme. Og derfor skal vi på utstilling i Dølahestens Mekka, Stav, når vi er klare for det (2012 eller 2013) for å se om han er noe tess og om han får beholde juvelene sine. Videre skal han (uansett bjeller eller ei) bli brukshest og ridehest, og kanskje det blir NM i dølahest på oss om noen år. Han er en av mine beste venner, er uvanlig lydhør og arbeidssom - vi er et supert team og jobber godt sammen.


Odin i Mai 2011, dagen vi tok han hjem til gården vi bor på. Her er han 2 år.JARL
En søt nordlandsvallak på 7 år, som vi fikk gratis i fjor sommer siden vi trengte selskapshest til Odin. Han har fått være bortskjemt ponnis hele sitt liv, så han er litt stri, men likevel en veldig god liten kar. Han er altså ikke innridd, så dette har vi begynt så smått med. Har ridd noen korte turer på ham, og det går helt fint. Men har endel bakkearbeid igjen før han kan ries inn skikkelig. Han har litt vanskelige høver, noe som forhåpentligvis vil bedre seg med litt "herding" og moderat bruk, så det har ikke blitt så fryktelig mye action på ham i høst. Men jeg ser veldig fram til å fortsette å jobbe med ham, han kommer til å bli en super rideponni :D Han er, overraskende nok, født på en gård ved Sunnfjord som jeg har jobbet på for snart 10 år siden - jeg kjente mora hans :) Men har etter det havnet hos dyrevernet osv, og etterhvert blitt kastrert, noe som er synd siden han har bra stamme han også. Vel vel, det spiller jo ingen rolle. :)


Dagen søte Jarl kom til oss, i juni 2011.Vårt hestehold
Vi liker egentlig best utegang, naturlig hestehold og barfothester. Så vi prøver så godt vi kan på det. Men vi mener også at hvis hesten trenger sko eller et dekken, så skal den få det, for hester er forskjellige. Flinke mannen min bygget et par stallbokser i låven nå rett før jul (2011), slik at de skal få stå inne om natta de kaldeste vintermånedene, ellers står de ute 24/7 og trives med det. Stallen er forøvrig helt TOPP! Og enda kulere: det eneste vi har kjøpt er hengsler og slåer til portene, og nye vannbøtter og fórkrybber. Alle materialer er fått eller funnet :)