søndag 15. januar 2012

Musikk og sånn!

Jeg er veldig opptatt av god musikk. Dessverre er jeg litt periode-lytter, og da ikke bare på ulike band, men også om jeg hører musikk i det hele tatt. Jeg liker nemlig å ha det stille når jeg er hjemme. Så jeg hører mest i bilen, og litt på kveldstid når jeg sitter og fikler på data'n.



Jeg har aldri hørt på kun én spesiell sjanger eller et fast band, men hører på alt jeg mener er bra musikk og som høres godt ut (på forskjellige måter) inne i mine delikate ører. Ja, for mine ører er litt sarte, tror jeg. Jeg liker ikke høye eller skjærende lyder, og dårlig musikk eller (enda værre) noe falskt eller en anelse surt gjør at det vrenger seg inni meg og jeg føler meg direkte uvel. Kall meg pirkete. Men jeg er bare fryktelig vàr på hva som siver inn i ørene mine.

Ting jeg IKKE liker er dænsebændmusikk (søppel), veldig amerikansk køntri, rap og ganstermusikk, og det meste som blir spilt på p3. Listepop er bare irriterende. Spesielt ting som Jon Olav Nilsen osv, for det er jo så forskrekkelig dårlig! Falsk og elendig...gah. Og sånne landeplager og "hits".....nei, ikke noe for meg. Eneste jeg takler som er ganske mainstream er Maria Mena, Jarle Bernhoft....ja, det var det. Jo, og faktisk Karpe Diem *flirer*. Kvalitet har ikke noe med sjanger å gjøre, det avhenger av dyktighet.

Jeg elsker Lumsk.


Men det jeg altså satt og tenkte på tidligere var at jeg er nysgjerrig på hva du, O store leser, hører på! Jeg vet jo at noen av dere er metalhuer og andre hører på folkemusikk, men hva hører dere mest på?? Sjanger? Band? Kanskje du elsker å høre på noe som jeg ikke har hørt om engang? Elsker å oppdage ukjent og fantastisk musikk...

Hva?
Jeg må jo si jeg hører mest på metal. Men jeg er litt kresen på metal også, og det finnes jo så utroooolig mye forskjellige undersjangre og særegenheter. Liker best melodisk og atmosfærisk metal, noe blackmetal, folkmetal. Andre ting jeg hører på er EBM (elektronisk blackmetal), synthpop/rock (?), diverse elektronisk, noe progrock, klassisk, folkemusikk (norsk, irsk osv) og selvfølgelig er det jo endel andre ting og (pop, soul ++).

Hvem?
Mine favoritter for tida (dere vet: perioder) er:
Lumsk, Opeth og Devil Doll. Hvis dere ikke har hørt noe på de, så sjekk det ut. Herlig! Ramser opp noen flere band som jeg hører på iblant og liker (duh). Jeg hører på veldig mye mer, men jeg kommer ikke på alt nå. In Flames, Amorphis, Moonspell, Arcturus, Nightwish, Within Temptation...

*gjør store øyne* Jeg hører på Godsmack og de sa akkurat "temptation" i låta, akkurat da jeg skrev det! What ARE the odds, da??! .. Uansett...

Devil Doll er spennende og helt unikt. Finnes ikke noe lignende. Virkelig. Jeg er på gammeldags tivoli og masse andre rare steder når jeg hører dette.
 
Uhm...flere: Eivør Palsdottir, Dismal Euphony, Imogen Heap, Shpongle, Evanescence, Depeche Mode, Enya, Faun, Mari Boine, Gogol Bordello... Mja, noe mer kommer jeg ikke på.

Egen musikk
Martin, min kjære ektemann, er jo musiker. Han spiller i to band (+ halvveis i enda to). Det ene er Pluto and the planets, som er en blanding av progrock, spectralrock og...pop? Litt Pink Floyd aktig. Her spiller Martin gitar og synger. Han spilte tidligere tverrfløyte også. Det andre bandet er Hinsidig, et norsk/tysk atmosfærisk blackmetal. Ganske oldschool blackmetal, men bedre lyd enn for 20 år sida ;) Dette er "hjertebarnet" til Martin, siden han både komponerer og skriver noe selv. Og siden han er metalhue, så er det dette han brenner for. Han spiller litt forskjellig her, for Martin er både sanger, bassist, trommeslager og en utrolig dyktig gitarist (al'a Opeth kan man si). Men er vel egentlig bassist her tror jeg, hvertfall foreløpig. De er ikke klare til å spille konserter ennå, for de mangler sessionmusiker(e). Så det er spennende! Det er gitt ut ett album via plateselskap av begge bandene. Det eneste som mangler i vårt musikkliv er nå at jeg snart skal tørre å synge så andre enn barna mine hører meg, for jeg elsker å synge. Og tror jeg og Martin kan klare å lage noe bra sammen. Etterhvert. Tips mottas ang å tørre.



Uansett! Hva hører dere på??! Det var egentlig formålet med dette :D

Min kjære til venstre :)

4 kommentarer:

  1. Så mye spennende musikk :D Jeg tror jeg har den Lumskplata på ipoden min, men har ikke hørt noe på de andre der^^

    SvarSlett
    Svar
    1. Den er veldig fin, men de to andre albumene deres er minst like bra. Den ene er mer metal og den andre er ganske klassisk sang/visesang aktig. Begge anbefales sterkt! Ja, jeg mener selv jeg hører på endel spennende hehe, så det er bare å lete frem på Spotify eller fm.com ;)

      Slett
  2. Jeg føler meg litt som deg, er ikke låst i noen bestemt sjanger, men hører på musikk som gjør meg godt. Det du ramset opp av musikk du ikke liker, er jeg helt enig. :)
    Det går vel mest i metal, men jeg er også veldig periodevis av meg. Både band og om jeg hører i det hele tatt. Av og til er det herlig med fred og ro. Opeth elsker jeg! Vamp er koselig musikk (og herfra). :p Min kjære og jeg var på Valravn og Irfan konsert, det var magisk. Nei, det er så mye fin musikk der ute! Min kjære lager også musikk (han er veldig flink!). :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Valravn og Irfan har jeg aldri hørt om :) *sjekker ut* Er veldig fint å være sammen med musikkskapere altså :D

      Slett