onsdag 11. januar 2012

Stallen og beboerne

Ja, her er stallen som mannen bygde :D Han har bygget alt selv! Det var bare et tomt rom med knuste vinduer og skrot. Og han har skaffet alle materialene gratis. Det eneste som er kjøpt her er hengsler og slåer til dørene og fórkrybber og vannbøtter. Kanskje alt har kostet 500,- tilsammen. Sånt liker vi ;)

Og den er så koselig og ikke minst funksjonell, noe som er megaviktig. Blir småsprø av staller jeg må bevege meg mer enn nødvendig i, eller av ting (generelt) som er mer knotete enn det trenger å være. Er så glad for at mannen min er like nøye og pratisk anlagt som meg!

Må skryte litt av min kjære Martin... Han jobber så lange og tunge dager for tida (han er sjåfør, kjører og bærer/lemper matter, mopper og arbeidsklær), nå på vinteren jobber han stort sett 10-11 timer hver dag. I tillegg spiller han i 2 band (++) og gjør endel hjemme etter jobb. Og tar kveldsfóringa til hestene hver kveld mens jeg legger ungene. Og i tillegg har han altså bygget stall - også på kveldene/helgene. Den sto ferdig før jul, og han brukte vel ei uke, halvannen tenker jeg. Ofte var han ikke inne før 12 på natta, og det var etter en lang dag på jobb først. Får liksom litt dårlig samvittighet jeg, han er så snill og effektiv og står på så hardt. Setter så utrolig stor pris på ham - griseheldig er jeg :D:D:D

Her er jaffal bildene jeg tok da jeg fóret frokost i går :) Litt flaut å legge ut bilder av så ustelte hester da, Odin er jo så møkkete og fæl. Men jeg skal få tatt noen ordentlige bilder av gutta en annen dag, ute i snøen og når de er rene og pene :) Stallen får dere ihvertfall sett :D

Odin (3 års dølahingst), min store koseklump og gode venn. Boksen til Jarl er til høyre. Gitter på vinduene så de ikke skal knuse dem ;)

Så møkkete og gusjen! Er et gammelt fjøs dette, så det til høyre der er fórbrettet hvor det har vært båser til kuer foran. Odin har størst boks siden han er størst :)

Boksen til Jarl er innerst, så Martin har laget en kjekk løsning med tau slik at man kan åpne for Jarl uten at Odin må ut først :) Veldig praktisk. Og alt er nøye gjennomtenkt, slik som at man må kunne åpne og lukke grinder og tauet med en hånd (hvis man må holde hesten med den andre...).

Qila er linselus X) Ved å ikke sette på plater på ytterveggen, har jeg fått hyller til børster og sånt :) Også ser det koseligere ut. Grunnen til at det er plast på vinduene, er at det mangler glass i noen av dem. Så slipper vi å få snø, regn og vind inn :P

Vesle trollet mitt er med. Ser på hestene og sier "hstæ" om og om igjen.. *fniser*

Odin koser seg med kraftfóret sitt!

Teddytroll ;)

Jarl er 7 år og nordlandshest/lyngshest. Så godt med mat!! Han skal ikke egentlig ha kort man... Men de hadde lus i høst, og da klarte han å gni av seg halvparten...det så så stygt ut at jeg klippet av resten.

Jarl har så fin og varm brunfarge :D Vinduet bak der er tetta helt fordi halve vinduet mangla. Skal få ordna nytt, men tar litt tid å finne riktig (finn.no eller no). Vi kjøper ikke noe nytt hvis vi ikke må :)

Momsemomse...
That's all for now. Fin stall jeg har fått?? :D

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, ikke sant :) Mammas lille sussebass <3 Pleier ikke egentlig å legge ut bilder av ungene, men her var han så godt innpakka og er litt ugjenkjennelig, så :)

      Slett