onsdag 2. november 2011

Gamle huset vs. nye huset!

Ja, nå har vi jo bodd her en stund, sånn at jeg kan bable litt om forskjellene fra der og her. Og du tenker kanskje at det er uinteressant - well, so be it! Det har vært avgjørende for meg og min familie - om vi har vært lykkelige eller ikke.

Vi bodde jo halvannet år i et hus i nærheten av Drøbak. Jeg hadde bodd i et annet hus før det, i flere år, men så var det en psykobitch som fikk oss hevet ut (sammen med hu sjøl, smarta), så vi hadde litt dårlig tid på å finne noe passende - dvs stort nok og billig nok. Og i nærheten av Drøbak, er ikke det så innmari lett siden det er blodpriser selv på et bøttekott.

Først virket det jo bra, dvs alt SÅ pent ut, og "fancy" ting som innegrill, peis, to bad, boblebad både ute og inne, garasje osv. Og mye lagringsplass. Men vi fant jo fort ut at alt det fancy'e bare overskygget alt det dårlige. Og vi er ikke vant med verken luksus eller nye boliger, så jeg føler ikke at vårt krav til standard er så fryktelig høyt. Likevel er det det dårligste huset vi noengang har bodd i.

Innegrillen brukte vi aldri, vi fant liksom ikke noen anledning. Peisen hadde dør som bare kilte seg fast, pluss at den veldig ofte spydde ut røyk. Badet nede var helt mongo; design-vasken begynte fort å dryppe fordi det var et ikke-brukervennlig design, gulvet var vatret slik at vannet ble liggende uten å renne ned i sluket, der hvor flisene hadde for lite fuging mellom seg, så det ble skikkelig ekkelt veldig fort. Boblebadet der brukte vi heller aldri, for det kom svart gørr opp av boblehullene og det var helt umulig å rengjøre skikkelig. Uteboblebadet var jo helt unødvendig, brukte masse strøm og vi gadd aldri å prøve det engang. Garasjen var jo grei, men der var gulvet også vatret feil - det ble den sinnsyke sørpe-vanndammen der om vintern. Og lyst, malt gulv er litt klønete... Mye lagringsplass, med meeeeengder av mus! Mus er greie de, men i meeeengder så lukter det musepiss av ALT og de hadde gnagd i stykker masse ting.

Men det verste med hele huset var at det var så kaldt, og at det generelt var dårlig stemning/energi der. Trivdes så IKKE! Det huset i forhold til dette er to forskjellige verdener. Dette huset er mye eldre, men det holder så godt på varmen. Det var vedovn der også, mens her er det flere små, og her blir det varmt på et blunk og det forbliiiiir varmt. Mens der var det kaldt med en gang det brant ut, så ille at jeg ble desperat innimellom og måtte sitte på varmekablene for å få varmen om vintern. Mye av skylden hadde nok tynne vegger (lite isolasjon), digre rom uten dører mellom og veldig høyt under taket i den ene stua, som også hadde to vegger med kun vinduer. Døllt. Og hva tror dere dette gjorde med strømregningene våre?? Jah, de var sinnsyke. Ofte rundt 6-7 tusen for TO mnd. Mens her betaler vi 1/3 elns. Og her er det lun stemning også, en veldig god energi.

Og det dummeste med det hele var at på det møkkastedet så virka det så fancy - som om det skulle gjøre opp for alt det dårlige. Herlighet, det blafra i gardina på badet når det blåste litt ute - rart vi brukte mye strøm?? Is på dørhåndtaket - på INNSIDEN. Nei, æsj. Design og luksus veier IKKE opp for praktisk brukervennlighet og kvalitet.

Hurra for at vi flytta hit! Og det var litt godt å få slengt ut hva jeg syns om det forrige huset, for jeg likte ikke noen, jeg mener noe, der. Hmf.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar