mandag 19. september 2011

Kunsten å lage en god blogg!

Sånn egentlig bryr jeg meg kanskje ikke SÅ veldig om å lage norges beste blogg elns - hvorfor skal man det..? For jeg liker å blogge og det er vel kanskje mest for min egen del. Eller er det det? Kunne jeg ikke bare skrevet dagbok?

Vel, hele bloggverdenen går vel kanskje mer eeeeeller mindre om å eksponere seg. Ja, okei, så vil man fortelle offentligheten hva man spiste til middag i dag eller hvilken film man så i helga. Og det er jo så IKKE interessant!?! Men likevel, så er det så mange koselige blogger der ute - som forteller nettopp dette.

Hva er det de gjør som får en til å sluke hvert ord og bilde da?? Er det bare personligheten til bloggern som er så fascinerende, og blir så godt vist frem? Noen bloggere får 20-30 kommentarer på hvert eneste innlegg og nærmest en egen fanklubb! Mens andre (les: meg foreksempel) syns det er moro hvis statistikken viser en peak på antall besøkende - kanskje det har vært hele FEM lesere en dag!!! *gjør store øyne*

Jeg må jo slenge inn (som jeg har kommentert tidligere her) at jeg syns det er mye dårlige blogger også da. Særlig blant dem som liksom skal være de mest populære. De handler jo kun om klær, mote, sminke, sko, hårkurer, festing, neglelakk osv... Og dette er virkelig noe som får meg til å glatt hoppe videre. Spesielt dem med tonnevis av reklame ^^. Men dette handler jo om nisjer og smak og behag. Og forklaringen på at disse berte-bloggene er så poppis er vel at det er flest ung-berter som leser blogger? Som trenger forbilder osv... Nok om det.

Selv om man kanskje egentlig skriver mest for sin egen del, burde man jo respektere leserne nok til å ta hensyn til hva de vil lese. Og se.

Ehm. Ok, så HAR jeg undersøkt litt da. Lest andres blogger, kikket rundt på hva jeg liker og ikke liker, lest blogger OM å blogge, jeg har kommentert litt her og der for å "være sosial i bloggeland". Jeg har prøvd å lage et bra design, lage ikke altfor kjedelige innlegg, mye bilder og litt av det man (kanskje) kan kalle humor. Og jeg følger dermed de fleste rådene jeg har kommet over...

*sjekker statistikken*





Èn leser det siste døgnet.
Fml.

Hva syns dere en god blogg skal inneholde?? Hva fengsler dere sånn at dere begynner å følge en blogg fast? Og hvordan finner man fram til interessante blogger???

Ha en fortryllende kveld!



(Bare for å ha med bilder altså. Selv om de ikke er av noen som helst relevans :D )

2 kommentarer:

  1. Fantastisk innlegg! Er jeg den ene leseren? :D Hvordan fant du meg?
    Jeg er inne på grønn og skjønn for tiden, og blar gjennom blogger på listen over bevisste bloggere for å finne likesinnede :) Men leser blogger og har funnet ut at de mest populære bloggerne, er de som er pene. Og tar masse bilder av seg selv. Er man pen, kan man nesten blogge om hva som helst og få masse lesere. Et pluss er jo god stil. Jeg vet ikke, noen mennesker(bloggekarakterer), er så fascinerende at man bare blir nødt til å følge bloggen. Og selvfølgelig, sosialisering er viktig. BLI SETT! Finn blogger i din "målgruppe" og kommenter på dem i håp om at de skal besøke din og finne den interessant. Kan snakke om dette temaet leeenge. Erfaringsutveksling er konge! Men jeg er som deg. -Fem lesere? Wohoo :D (selv om jeg vet at en av dem leser uansett, kun fordi hun er glad i meg^^)

    SvarSlett
  2. Takk hehe og takk for kommentar! Ja, er jo faktisk litt interessant dette.
    Det kan godt være at du var den éne lesern ja haha! Jeg tror jeg fant deg på Marita sin ElvenKingdom - en blogg jeg liker godt :)
    Sjekker ut grønn og skjønn nå, takk for tipset :D Kanskje jeg finner noen likesinnede jeg også!
    Jeg har forøvrig jobbet litt aktivt med å markedsføre bloggen i dag, og har endel flere lesere, og det liker vi. Godt :D
    Ha en knakende god kveld med eller uten hale ;)

    SvarSlett